Care este cea mai buna drujba ieftina?
Doresti sa afli care este cea mai buna drujba ieftina? Pentru cei care se ocupa ocazional de gradinile si livezile lor, drujbele sunt unelte utile iar pentru fermieri, taietori de lemne si alti profesionisti acestea sunt instrumente de lucru esentiale. Nu va lasati pacaliti sa credeti ca cea mai buna drujba este, fara indoiala, cea mai scumpa sau cea mai puternica. Fiecare activitate este diferita si prin urmare necesita unelte / drujbe diferite.
WOLFSON® STX-620
Putere 2610W, lungime lama 45 cm, greutate 7.2 kg, capacitate cilindrica 58 cm cubi, uz profesional si semiprofesional, motor benzina.
Vezi pret
Husqvarna 120 Mark II
Putere 1400W, lungime lama 35 cm, greutate 4.85 kg, capacitate cilindrica 38.2 cm cubi, uz casnic / hobby, motor pe benzina.
Vezi pret
ALPIN Profi X6200
Putere 3.2 kW, lungime lama 40 cm, greutate 5.5 kg, capacitate cilindrica 52 cm cubi, uz casnic, profesional si semiprofesional, motor benzina.
Vezi pret
Einhell GH-EC 2040
Drujba electrica, putere 2000W, lungime lama 40 cm, greutate 5.45 kg, uz casnic / hobby, motor electric, pornire electrica, lubrifiere automata.
Vezi pret
Cum achizitionezi cea mai buna si ieftina drujba pentru tine?
Cel mai buna drujba este cea care raspunde cel mai bine nevoilor tale si care face cel mai bine treaba pe care o ai de realizat cu ea. In acest fel, vei putea sa iti indeplinesti sarcinile cu mai multa calitate, performanta si productivitate. Acum, inainte de a merge mai departe si de a cumpara o drujba noua, este important sa te gandesti la acest lucru si sa raspunzi la cateva intrebari:
La ce va fi folosita drujba? Vei rari doar ramuri sau vei taia copaci? Unde vei lucra? Intr-un mediu rezidential sau forestier? Va fi folosita in fiecare zi sau ocazional? Activitatea necesita o drujba cu lant cu mai multa putere sau este suficient un motoferastrau usor si compact?
Raspunsurile la aceste intrebari te vor ajuta sa decizi daca doresti (si ai nevoie) de un motoferastrau pentru utilizare ocazionala, semi-profesionala sau profesionala.
Caracteristici la care trebuie sa fi atent atunci cand alegi o drujba: putere, lama, greutate.
Putere: alegerea puterii echipamentului tau va influenta functionarea motorului. Atunci cand alegi puterea noii tale drujbe, trebuie sa ti cont si de aspecte precum experienta pe care o ai. Daca nu ai experienta, ar trebui sa optezi pentru o drujba mai mica, care este simpla si usor de manevrat.
Daca preferi o drujba mai mare, asteapta-te la mai multa greutate si la mai multa oboseala a bratelor. In ceea ce priveste tipul de lemn, taierea copacilor de esenta tare necesita o drujba mai grea decat taierea copacilor de esenta moale.
Lama: dimensiunile lamei depind, de asemenea, de marimea copacilor cu care vei lucra. Astfel, cu cat copacii sunt mai mari, cu atat lama trebuie sa fie mai lunga. Daca munca ta implica taierea, rarirea si tunderea, exista drujbe bune pentru aceste activitati, cu lame mai scurte, mai putin grele si prin urmare mai usor de manevrat.
Greutate: asa cum am explicat mai sus, greutatea drujbelor influenteaza si ea activitatea acestora. Tine cont de faptul ca drujbele mai grele te pot obosi mai repede, facandu-ti ziua de lucru mai obositoare si mai putin productiva. Ergonomia este, de asemenea, importanta. In zilele noastre, majoritatea drujbelor sunt echipate cu manere confortabile ceea ce le face mai usor de manevrat.
Foarte important: atunci cand alegi drujba, trebuie sa ti cont si de aspecte precum marca produsului, asistenta tehnica si disponibilitatea pieselor de schimb.
Avantajele achizitionarii unei drujbe
- In timp ce inainte era folosita doar de catre exploatatorii forestieri, astazi o drujba poate fi folosita pentru intretinerea proprietatii;
- Utilizarea unei drujbe poate creste productivitatea si poate facilita finalizarea rapida a proiectelor, in comparatie cu metodele traditionale de taiere manuala sau utilizarea altor unelte de taiere care sunt mai putin eficiente sau mai laborioase.
- Pentru utilizatorii casnici care au copaci in gradina, o drujba mica poate fi utila pentru taierea ramurilor mai mici sau a crengilor care necesita a fi indepartate periodic.